Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

In de topper in de 2e divisie heeft Woudenberg afgelopen zaterdag met 1-3 verloren van koploper Orion. “Een terechte uitslag” is de conclusie van coach Arnoud Holl na afloop: “Er waren fases waarin wij moeilijk onder de druk van Orion konden uitkomen. Aanvallend hadden wij het dan zeer moeilijk tegen hun sterke blokkering. Als het ons wel lukte om onder die druk uit te komen hebben we wel ons goede spel kunnen laten zien.”

Ondanks veel scorende punten van Wessel Terpstra en enkele verdedigende reddingen van Jan Pieter Kooy liep Woudenberg in de eerste set achter de feiten aan en werd met 15-25 verloren. In de tweede set kwam Woudenberg beter in haar spel en ontstond er en gelijke strijd, maar in de eindfase gaf Orion meer gas en won met 21-25. Vanaf set 3 ging Woudenberg beter serveren en zette Orion daarmee zwaar onder druk. Woudenberg won met 25-11!

In de vierde set kende Woudenberg steeds een kleine achterstand. Aan het einde van de set kwam Woudenberg steeds dichterbij. “We kwamen echt nog goed terug. In een zeer spectaculaire lange rally hadden wij het idee dat er bij Orion een technische fout werd gemaakt. Daar werd helaas niet voor gefloten en Orion maakte het punt. Als er wel gefloten was, was het verschil nog maar 1 punt geweest en nu dus 3; dat was niet meer in te halen. Dit was ook meteen het enige puntje richting de scheidsrechters, want zij hebben zeer goed gefloten”.

“Je baalt natuurlijk altijd als je verliest, maar Orion was de betere ploeg” vat Arnoud samen: “Het was een mooie wedstrijd met spectaculair volleybal. De hele ambiance in de Camp was sfeervol. Voor deze wedstrijd waren extra tribunes neergezet en we hebben nog nooit zoveel toeschouwers gehad. Dat was echt fantastisch”. Ondanks dit verlies blijft Woudenberg gewoon 2e staan. Volgende week speelt Woudenberg weer een thuiswedstrijd. Tegenstander is SSS 2 uit Barneveld. Aanvang 18.30 uur in de Camp.