Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

De volleyballers van Woudenberg moesten afgelopen zaterdag vroeg in de avond aantreden in de zeer koude sporthal Kermisland in Arnhem. De thuiswedstrijd was destijds met 3-1 gewonnen, maar Arvevo heeft thuis meer spelers tot haar beschikking dan uit. Daarnaast had Arvevo in 2018 goede resultaten behaald en wist Woudenberg dat zij vol aan de bak moesten. Maar zoals coach Arnoud Holl wel vaker zegt: “Het maakt niet uit op welke plek de tegenstander staat, wij moeten elke wedstrijd vol aan de bak. En dat is het mooie aan dit seizoen. De afgelopen jaren ging het soms te makkelijk en nu met meer weerstand staan we ook gewoon ons mannetje”.

In de eerste set ging de strijd gelijk op. Beide ploegen maakte hun side-out. Na een time-out van Arvevo bij een kleine voorsprong voor Woudenberg werd bij Woudenberg nog even het tactisch plan doorgenomen en dit werd zeer goed uitgevoerd; 17-25.

In de tweede set voerde Arvevo wat wissels door en gingen zij beter spelen. Woudenberg had geen grip op de service en aanval en kwam al snel ruim achter. In de slotfase knokte Woudenberg terug maar werd uiteindelijk met 25-21 verloren.

Woudenberg herstelde zich snel in de derde set. Arvevo had onvoldoende antwoord op de servicedruk van Woudenberg en het werd 13-25.

Ook in de vierde set had Woudenberg een ruime voorsprong, maar in de eindfase werden wat persoonlijke fouten gemaakt, waardoor het onnodig spannend werd. Maar uiteindelijk zorgde de veel scorende Wessel Terpstra ook nu weer voor een scorende aanval en werd de set met 22-25 gewonnen.

“Dit is alweer de 9e 3-1 overwinning van Woudenberg. Maar deze was weer heel anders dan vorige week” zei Arnoud Holl na afloop: De kracht was nu dat wij bijna in alle fases de rust konden bewaren en ons niet lieten afleiden door de discussies van de tegenstander met de scheidsrechter. De rust zag je ook terug in de spelverdeling: Rik Blokhuis bleef zijn aanvallers goed bedienen en zij konden daardoor veel scoren. Verder was het mooi om te zien dat de meeste lange rally’s door ons gewonnen werden. En dan nog de hal; Veel tegenstanders hebben opmerkingen over de kleine ruimte om het veld heen in de Camp. In deze sporthal was er heel veel ruimte om het veld, maar was zowel de lichtsterkte als de temperatuur ver onder de maat. Ik heb de wisselspelers geadviseerd om hun winterjas aan te trekken, want het was erg koud. Al met al een zeer knappe en nuttige overwinning. “

Woudenberg blijft 2e. Door het verlies van koploper Orion heeft Woudenberg nu nog maar 1 verliespunt meer dan de koploper. Het verschil met plek 3 bedraagt nu 10 verliespunten. De komende tijd heeft Woudenberg vrij. Op zaterdag 10 maart is de eerstvolgende wedstrijd tegen Renswouw in de Camp.