Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

In een zeer spannende wedstrijd hebben de volleyballers van Woudenberg afgelopen zaterdag met 1-3 gewonnen van Vives in IJsselstein.

Woudenberg en Vives hebben een vergelijkbare ontwikkeling meegemaakt. Beide ploegen zijn 2 keer achter elkaar gepromoveerd. Tijdens het bekertoernooi verloor Woudenberg nog van Vives, maar nu in de competitie was het andersom.

Woudenberg kende nogal wat personele problemen vooraf. Libero Ties Haket is nog steeds geblesseerd. Zijn vaste vervanger Frans de Greef uit het 2e team zou zich vastspelen in het eerste als hij vandaag mee zou doen. Daarom vervulde Jitse Grunderbeek de rol van libero. Spelverdeler Rik Blokhuis was grieperig en had maar 1 keer getraind en ook Pieter Vink had maar 1 keer getraind vanwege een blessure. Daarom was Derrick Vorstelman uit het 2e team aan de selectie toegevoegd.

Woudenberg had het in de eerste set lastig tegen een sterk spelend Vives. Vives had steeds een kleine voorsprong, maar Woudenberg kwam via een servicereeks van Wessel Terpstra terug tot 13-13. Maar daarna liep Vives weer snel uit. Ook nu kwam Woudenberg weer terug tot 17-17, maar ook nu liep Vives weer uit en won met 25-21.

In de tweede set ging de strijd lang gelijk op, maar weer door een lange serviceserie van Wessel Terpstra kwam Woudenberg op 17-21. Een paar goede opslagen va Pieter Vink zorgde voor set point (17-24). Maar het lukte Woudenberg maar niet om het setpoint te verzilveren. Uiteindelijk werd de set met 22-25 gewonnen.

De derde set was vergelijkbaar met de tweede set. Aan het einde van de set had Woudenberg weer een ruime voorsprong (19-23 en 20-24). Daarna kreeg Woudenberg de sprongservice van de diagonaal van Vives niet onder controle en liep Vives in. Na een time-out op 23-24 serveerde diezelfde speler fout (23-25)

De start van de vierde set kende wat slordigheden aan Woudenbergse kant. In een time-out op 8-8 gaf coach Arnoud Holl ook aan dat Vives 4 punten cadeau had gekregen door onze slordigheden.

Daarna hadden beide ploegen een kleine voorsprong die ze niet konden vasthouden (17-17). Een sterke serviceserie van Ruben van Holland zorgde voor een marge van 3 punten (17-20) en liep Woudenberg uit naar 20-23. Echter hierna kreeg Woudenberg de pass niet onder controle en kwam Vives weer terug tot 23-23. Een scorende aanval en een sterke service van Vincent Schotanus zorgde uiteindelijk voor de setwinst (23-25).

“Gelet op de personele problemen is dit echt een prima resultaat” zei Arnoud Holl na afloop: “Jitse heeft de liberorol goed vervuld, Pieter had tijdens de wedstrijd geen last van zijn blessure en de grieperige Rik heeft ook gewoon een goede wedstrijd gespeeld. Vergeleken met vorige week was dit een compleet andere wedstrijd. Toen hebben we echt goed gespeeld. Dit was meer een wedstrijd van wie de minste fouten maakt, die wint. Maar ook dat hebben we goed gedaan en we hebben mentale veerkracht getoond; Ondanks dat we moeite hadden om diverse setpoints te benutten, zijn we rustig gebleven. We gaan nu de winterstop in en spelen op 13 januari weer onze eerste wedstrijd in De Camp.”