Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Het Heren 1 /Focus4U volleybalteam uit Woudenberg speelde afgelopen zaterdag in sporthal de Helster in Elst de lastige wedstrijd tegen Gemini. Thuis had Woudenberg immers verloren met 1-3.

Vandaag waren de rollen echter omgedraaid ondanks de zeer kleine selectie waarmee coach Hans Wagensveld het moest doen. Met namelijk maar 7 spelers omdat er maar liefst 4 spelers afwezig waren en het tweede herenteam zelf moesten spelen.

De eerste set werd gestart met Pieter Vink en Rik Blokhuis op de paser-loper positie, Jeroen van Holland en Rik Woltersom op het midden, Erwout Blokhuis op spelverdeling en Jan Pieter Kooy als
diagonaal, Vincent Schotanus begon op de bank. Het was toch wel vrij verrassend dat Wouenberg deze eerste set vrij eenvoudig won met 19-25.

Het begin van de 2e set zag er dan ook veel belovend uit met een kleine voorsprong. Maar dit feestje werd even later grof verstoord door de serviceserie van de diagonaal van Gemini. Er moesten maar liefst 2 time-outs aan te pas komen en een wissel in een paar minuten tijd. Zowel alles ging fout wat maar fout kon gaan en Woudenberg stond daarmee onder een behoorlijke druk . Gelukkig kwam het team wel redelijk terug in de set al werd deze wel verloren met 25-20.

De 3e set werd wel met vertrouwen gestart. Het teams was zeer gemotiveerd deze set te winnen. En Gemini kon de Woudenbergse trein dan ook niet stoppen en met 14-25 was ook deze set binnen.
Ook de 4e set bleef dezelfde formatie staan. Het moest wel op alle kanten wat scherper en de taken goed uitvoeren. Dat leek makkelijker gezegd dan gedaan. Er waren te veel persoonlijke foutjes die de tegenstander wederom hoop gaf. De set ging gelijk op en er moest dus van beide kanten alle time-outs worden ingezet om te winnen. De Elstenaren roken de kans om op gelijke hoogte te kommen en zelfs een 5e set af te dwingen. Maar Woudenberg bleef rustig vertrouwen op eigen kracht en won met 23-25 deze set. Hiermee kwamen ze dus goed weg want een 1-3 winst levert toch weer 4 punten op. Stevig staande op een derde plaats in de promotie-klasse houdt Woudenberg zicht op promoveren naar de 3e divisie voor het volgende seizoen.

Zaterdag 29 maart om 18:15 uur speelt het team weer thuis in Sporthal de Camp te Woudenberg.