Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Persbericht Volleybalvereniging Woudenberg – 29 augustus 2018

Heren 1 gesteund door de Gemeente Woudenberg en Stichting ABC klaar voor de Eerste Divisie!

Dankzij een aantal promoties op rij start het eerste herenteam van Volleybalvereniging Woudenberg binnenkort de competitie in de Eerste Divisie. “Daarmee horen we als kleine dorpsvereniging plotseling tot de top-40 van volleyballend Nederland”, aldus Jos van der Lee, bestuurslid Sponsoring & PR. “Een prestatie van trainer/coach Arnoud Holl waar we erg trots op zijn!”. Het spelen in de Eerste Divisie vraagt in sportieve zin veel van Arnoud en zijn team; ook Volleybalvereniging Woudenberg stond voor de nodige uitdagingen.

In de hogere divisies stelt de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo) andere eisen aan  het veld. Volgens deze eisen was de ruimte achter de achterlijn te klein. “Al tijdens het afgelopen seizoen mochten we alleen nog met dispensatie van de Nevobo op het veld meteen voor Sportcafé de Camp spelen. We moesten dus op zoek naar een oplossing.”, aldus Jos van der Lee. “Die hebben we gevonden in het aanleggen van een nieuw veld dwars over de volle breedte links in de zaal. Daardoor moest het wedstrijdschema voor de thuiszaterdagen worden herschreven en moesten alle trainingen over de beschikbare zaalruimte verdeeld worden.. Met die puzzel zijn we eigenlijk nog steeds bezig”.

Aangezien het zicht vanaf de huidige tribune beperkt zou worden, ontstond al snel het idee om te gaan werken met verrijdbare tribunes die op thuiszaterdagen links tegen de muur geplaats  kunnen worden. “Het aanleggen van een nieuw veld , dat al snel Center Court ging heten en de aanschaf van vier verrijdbare tribune-delen bracht een forse investering met zich mee. Hiervoor hebben we contact gezocht met zowel de Stichting ABC en de Gemeente Woudenberg”, laat Van der Lee weten.

Stichting ABC was bereid om de aanleg van het veld voor haar rekening te nemen. “Onze relatie met de Stichting is goed en we zijn ze dan ook erg dankbaar voor deze steun”, benadrukt  Van der Lee.

Voor de investering van  de vier verrijdbare tribune-delen heeft Volleybalvereniging Woudenberg een subsidie-aanvraag ingediend bij de Gemeente Woudenberg. “Daarin hebben we aangegeven dat we één van de tribune-delen zelf konden bekostigen. Verder hebben we nadrukkelijk aangegeven dat wat ons betreft de tribune-delen beschikbaar zijn voor andere gebruikers van Sporthal de Camp op de momenten dat we ze zelf niet gebruiken. Denk daarbij aan de Poortzangers en de Volkskerstzang. Dit hebben we ook met hen besproken en dat leverde veel positieve reacties op”, aldus Van der Lee.

Onlangs  liet de Gemeente Woudenberg weten dat de aangevraagde subsidie is goedgekeurd. ‘We zijn ons gemeentebestuur meer dan dankbaar voor hun steun middels deze subsidie.. Hun betrokkenheid, die wij al langer ervaren, wordt op deze wijze nog eens extra benadrukt. In één woord geweldig!”, aldus Jos van der Lee.

Inmiddels zijn de werkzaamheden voor het nieuwe veld door de Stichting ABC ingepland en zijn de tribune-delen besteld. Het is de bedoeling dat alles in orde en beschikbaar is voor de eerste thuiswedstrijd op 29 september aanstaande; het is op dit moment nog niet zeker of dat gaat lukken. De volleybalvereniging hoopt op veel publiek tijdens de wedstrijden. “Er staan mooie wedstrijden op het programma; een aantal daarvan zijn echte streekduels tegen bijvoorbeeld Keistad uit Amersfoort. We kijken ernaar uit!”, besluit Van der Lee.