Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Afgelopen zaterdag speelde het Heren 1 / Focus4U volleybalteam uit Woudenberg weer eens in de thuisbasis Sporthal de Camp.
Deze keer kwam Trivos uit Wijchen op bezoek. Dit team staat keurig op de 5e positie dus net 2 plekken onder de Woudenbergers. Pieter Vink kampt nog steeds met zijn enkelblessure en kan dus nog niet voluit meespelen, Heiko en Arjan komen dit seizoen niet meer in actie is de verwachting. Wederom moest er een beroep worden gedaan Ties Haket en Gerben van de Korput uit het tweede team.

De eerste set begon Woudenberg niet sterk aan de wedstrijd. Er waren er te veel servicefouten, aanvallen die onnauwkeurig waren en de blokkering die was ook nog zoekende. Maar ook stak de verdediging van Trivos goed in elkaar. Halverwege de set kwam Jan Pieter Kooy erin voor Rik Woltersom op de diagonaal positie, Gerben en Pieter stonden op buiten, Jeroen en Berrie op midden, Rik Blokhuis nam de spelverdeling op zich en libero was Ties.
Na de twee time outs ging het vanaf de stand 20-20 lang gelijk op maar waren het toch de gasten die de eerste set naar zich toe trokken met 28-30.

Maar coach Hans Wagensveld zag wel betering in de selectie komen. Dezelfde formatie bleef zo staan in de 2e set en dat ging gelijk een stuk beter. In het begin sloeg Woudenberg een klein gaatje en bouwde dit langzaam uit en won daardoor vrij eenvoudig met de set met 25-19.

In de derde set moest Pieter worden vervangen vanwege zijn enkel dus moest de selectie worden aangepast. Hierdoor ging Rik Blokhuis op de paser-loper positie en kwam Erwout Blokhuis erin op de spelverdeling. Ook hier leek er geen vuiltje aan de lucht want Woudenberg nam wederom de voorsprong. Het zag er op alle fronten goed uit, aanvallend werd veel gescoord en de blokkering zat potdicht. Met de service hadden de tegenstanders veel moeite om deze bij de spelverdeler te krijgen. Deze laatste werd ook vaak afgefloten door de scheidsrechter voor technische fout.
En zo won Woudenberg ook de derde set met 25-16.

Wederom moest er in de vierde set een aanpassing komen in het team omdat Gerben hierna nog een wedstrijd met het tweede team moest spelen. Hij werd vervangen door Vincent Schotanus.
Ook hier ging de wissel zonder problemen want Woudenberg zette de goede lijn door. Zonder enige moeite werd deze vierde en laatste set gewonnen met 25-22 en was 3-1 de uitslag.\

Volgende week zaterdag wacht de lastige uitwedstrijd in Elst tegen Gemini. Zaterdag 29 maart is er weer een thuiswedstrijd.