Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Zaterdag 8 december mocht het Dames 2 volleybalteam uit Woudenberg weer een wedstrijd spelen, dit keer tegen Renswoude. Dit team staat op de achtste plek in onze poule. In de week van Sinterklaas hebben de dames hiervoor speciaal twee keer intensief getraind met interessante opdrachten. Met 8 vrouw en een coach sterk werd er thuis, in de Camp, gespeeld. Het publiek, de hoogzwangere Tessa en het team hadden er veel zin in!

We starten de eerste set met het ‘oude basisteam’, en haalden met mooie servicedruk van onder andere Sophie en eigen spel de set eenvoudig binnen met een prima stand van 25-12. Op zich niet vreemd… zoals de volgers wellicht weten, heeft D2 nog geen wedstrijd verloren in deze poule. Ze staan ruimschoots bovenaan. Dat geeft maar aan dat ze eigenlijk niet thuishoren in de derde klasse; een opmerking die ook de verslagen tegenstanders maakten. Maar laten we niet te ver op de zaken vooruitlopen: het doel is promoveren en dat moeten de dames eerst nog waarmaken!

De tweede set begon met veel vertrouwen en de coach wisselde twee frisse speelsters (Lisa van Dames 3 en Dimphany, onze nieuwe dia) het veld in. Toen bleek de tegenstander echter een servicekanon in huis te hebben waar Woudenberg geen antwoord op had: D2 raakte uit haar spel. Renswoude putte hier kracht uit en draaide de wedstrijd 180 graden, waardoor het een teleurstellende 17-25 werd.

En dat is de grootste uitdaging voor een koploper: hoe zorg je ervoor dat je een spannende ‘gelijkwaardige’ wedstrijd speelt tegen een lager team, waar je als team boven jezelf uitstijgt en echt in een flow terecht komt? Wellicht heb je hier als lezer geen ervaring mee, maar het is écht zo dat je minder speelt tegen een lager team.

De opdracht van Dragan voor de derde en vierde set was duidelijk: “Koppies leeg; hop eigen spelletje spelen en snelheid plus aanval terug”. Dat is goed gelukt met twee keer een mooie score van 25-8 waar we de wedstrijd weer naar ons toetrokken met servicedruk, eigen aanval en vertrouwen. En ja, het was weer goed voor de overwinning, maar het voldane gevoel ontbrak. Tja, soms heb dat… Gelukkig had de altijd enthousiaste Gemma een heerlijke taart gebakken; dat smaakte naar meer!