Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl
Trainer Paul Klerks van Dames 1 heeft aangegeven ons komend seizoen eens in de zoveel tijd een update te willen geven over ‘zijn dames’. Zie hier het eerste artikel! 

Dat is een reële vraag voor een gemiddelde Woudenberger die belangstelling heeft voor volleybal en dat zijn er natuurlijk een heleboel.

Na een prachtig kampioenschap in april 2019 en de verzilvering van de bijbehorende bonus naar de promotieklas lijkt niets in de weg te staan om de droom verder te beleven. Maar dan slaat het noodlot toe. Door allerlei omstandigheden haakt bijna de helft van de selectie af en staat er een zeer jonge, onervaren ploeg in september in de startblokken om te beginnen aan een zeer ongewis avontuur. 

Tot overmaat van ramp is er geen geboren spelverdeelster in het team en dan wordt volleyballen op dit niveau eigenlijk niet te doen. Dus na lang trainen, zoeken en uitproberen zijn er binnen het team mensen aangewezen om deze taak (vanuit het niets) op zich te nemen.

Maar een kwaliteit heeft dit team zeer zeker en dat is positivisme. Geen nederlaag zo groot of de dinsdag erna staat er weer een team om te willen leren, om vooruit te willen gaan. Om niet op te geven.

Het resultaat is natuurlijk en gelukkig een degradatie in een competitie die abrupt door het coronavirus is afgesloten.

Tot zover de inleiding. Nu langzaam de coronadeuren weer open lijken te gaan staan binnenkort toch weer een paar trainingen in de zaal op het programma. Want er staat een nieuw dames 1 in de startblokken klaar om te beginnen aan het nieuwe seizoen.

Naast de ‘oudgedienden’ van vorig seizoen; Hendi de Greef, Roseanne Bos, Jennifer Wilbrink en Britt Mandersloot is het team aangevuld uit de jeugd met Fleur Magielsen en Belle Tempels. Vanuit Dames 2 is Dimphany Hendriksen overgekomen en vanuit Dames 3 Lisa van Bezooijen. Paul Klerks is na het afgelopen seizoen weer bereid gevonden om deze nieuwe volleybalkar te gaan trekken.

Dit team gaat in juli alvast een paar keer trainen om elkaar beter te leren kennen en in augustus beginnen we dan aan de voorbereiding voor seizoen 2020-2021 in de 1e klas.

Corona volente.