Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Afgelopen zaterdag speelde Focus 4U/Woudenberg de uitwedstrijd tegen Rebelle in Dieren. Na de overwinning van vorige week tegen Heyendaal was deze ploeg de nieuwe koploper van de competitie. Wederom een mooie uitdaging!

Coach Erwin Vermeer begon met Jochem Koetsier, Tino van der Laan, Koos Jol, Niels de Roos, Christian den Ouden en Rik Blokhuis. Bertil van der Vliert was zoals altijd de libero. Arjan Blokhuis, Marnix de Bruin en Yannick Bruggink begonnen op de bank.

Normaal gesproken start Woudenberg een wedstrijd nooit heel sterk, maar dat was deze keer wel anders. Eigenlijk liepen alle facetten van het volleybalspel zeer goed, maar wat niet onbenoemd mag worden gelaten was het sterke blokkeren van met name Koos Jol. De ploeg uit Dieren liet echter ook zien waarom zij de koploper zijn en zo ontstond een spannende eerste set. Woudenberg bleek uiteindelijk de sterkste: 25-23.

Een mooi begin van deze zware uitwedstrijd en ook de tweede set ging gelijk op. De ploeg van Vermeer zakte wel iets terug in het energieniveau, maar kon toch redelijk goed bijblijven. Marnix was inmiddels in de ploeg gekomen voor Tino en ook Arjan maakte met enkele goede services belangrijke punten. Dit mocht helaas niet baten, de set ging met 25-22 verloren.

Over de derde set kunnen we kort zijn vanuit Woudenbergs perspectief. De traditionele dip die deze ploeg elke wedstrijd wel een keer heeft duurde dit keer wel erg lang, namelijk een hele set. Rebelle kon naar hartenlust doen wat zij wilden en wonnen deze set ruim.

Wat deze volleybalploeg uit Woudenberg inmiddels ook kenmerkt is dat ze zich wel terug kunnen vechten in de wedstrijd. Er worden helaas nog veel onnodige fouten gemaakt, maar er blijft ook altijd een zekere spirit in de ploeg. Dat bleek ook in deze vierde set, want na de teleurstellende derde set ging het niveau toch weer omhoog. Deze wederopstanding leidde zelfs tot wat irritaties bij enkele spelers bij Rebelle. Woudenberg liet zich niet van de wijs brengen en trok de set naar zich toe: 25-23.

Zo was er voor de tweede week op een rij een vijfde set. In de eerste helft van deze set was de uitploeg duidelijk de bovenliggende partij met een voorsprong van 2 punten. De spelers van Vermeer leken de overwinning uit het vuur te gaan slepen, maar aan het eind van deze set bleek toch ook de klasse bij enkele spelers van Rebelle. Het werd 13-13, 14-14, 15-14 voor Rebelle en toen maakte de tweede scheidsrechter helaas een cruciale fout. Hij floot onterecht voor een opstellingsfout aan Woudenbergse zijde en zo ging deze wedstrijd ineens als een nachtkaars uit: 16-14. De wedstrijd verdiende een beter einde dan dit.

Het goede nieuws is dat de volleybalheren voor de tweede week op rij hebben laten zien zich te kunnen meten met de top van de competitie. De ploeg moet echter nog wel een stap maken in degelijkheid. Onnodige fouten wisselen zich af met mooie punten. Als er maar 2 of 3 onnodige fouten per set minder worden gemaakt kan het kwartje in veel sets net de goede kant opvallen.

De wedstrijden volgen zich inmiddels in hoog tempo op – donderdag speelt de ploeg alweer een bekerwedstrijd in Almelo.