Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Het volleybalseizoen is afgelopen zaterdag officieel begonnen voor de Woudenbergse volleybalheren. De afgelopen weken stonden in het teken van oefen-en bekerwedstrijden. In deze periode was een goede basis gelegd voor hopelijk een goede seizoensstart.

De selectie van de volleybalheren heeft enkele mutaties ondergaan. Om te beginnen met de trainer/coach; vorig jaar vervulde Erwin Vermeer alleen deze taak, maar vanaf dit jaar is Arnoud Holl weer terug om Erwin te ondersteunen. Een heus coachduo op de bank van Woudenberg.
Qua spelers zijn Ties Haket en Thomas Moraal terug van weggeweest. Jan Pieter Kooy is nog steeds herstellende van een achillespeesblessure en Arjan Blokhuis heeft helaas te kampen met een hernia. De overige spelers van de selectie in dit seizoen zijn: Marnix de Bruin, Christian den Ouden, Jochem Koetsier, Koos Jol, Niels de Roos, Bertil van der Vliert, Yannick Bruggink, Vincent Schotanus en Rik Blokhuis. Een selectie waarmee veel mogelijkheden zijn; de verwachtingen voor dit seizoen zijn dan ook hooggespannen.

En wat is er mooier dan het seizoen beginnen met een heuse derby tegen Renswouw. Afgelopen zaterdag om 18.30uur was het dan zover. In een goed gevulde sporthal ‘de Camp’ ontspon zich een spannend duel tussen de twee aartsrivalen. Het volleybal was niet altijd even hoogstaand, maar er werd wel gestreden voor elk punt. De eerste set ging eigenlijk gelijk op, waarbij de thuisploeg steeds een kleine voorsprong had maar Rensouw bleef goed bij. Woudenberg had het met name lastig met de service druk van enkele spelers van de bezoekers. In een spannende eindfase trok Renswouw aan het langste eind en won de set met 27-25.

In de tweede set wisselden Vermeer/Holl enkele spelers. Zo kwam Ties in het veld voor Yannick als libero en Christian voor Jochem. Deze wissels leken effect te sorteren, want de hele tweede set was Woudenberg de bovenliggende partij. Renswouw was echter nooit ver weg, maar dankzij een goede serviceserie van Christian aan het eind van deze set werd makkelijk gewonnen: 25-19.

Deze setwinst zou de thuisploeg een boost moeten geven, maar de thuisploeg kon de wedstrijd niet echt naar zich toetrekken. Met name de prikballen van de spelers van de uitploeg werden niet goed verdedigd door Woudenberg. Dit leidde tot onnodig puntverlies en ook frustratie bij de spelers. Ondanks enkele setpoints aan het eind van de set ging de set helaas verloren met 28-26.

De vierde set was een kopie van de tweede set. Woudenberg was duidelijk de beter volleyballende ploeg, maar Renswouw is geen team dat makkelijk opgeeft. Goede serviceseries van onder andere Rik en Koos zorgde wel voor een comfortabele voorsprong en de set werd met 25-19 gewonnen.

Het publiek kreeg dus een leuke wedstrijd te zien met een vijfde set als toetje. De wedstrijd was inmiddels al bijna 2 uur aan de gang toen er werd begonnen met de vijfde set. Het leek echter dat de krachtinspanning om de vierde set te winnen te groot was geweest voor Woudenberg. De bezoekers uit Renswoude hadden de hele tijd een voorsprong en ondanks dat de ploeg van Vermeer/Holl nog wel terugkwam tot 9-9 ging de set met 15-11 verloren.

Een teleurstellende nederlaag die wel perspectief biedt voor het seizoen. Hele goede momenten werden helaas afgewisseld met onnodige fouten. Als wordt gekeken naar het totaal aantal punten dat in deze wedstrijd is gemaakt heeft Woudenberg er 112 en Renswouw 108 en toch is de wedstrijd verloren gegaan. De volgende thuiswedstrijd is over 2 weken op zaterdag 1 oktober om 18.30uur. Wederom een mooie derby tegen SSS uit Barneveld.