Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Na een maand stil gelegen te hebben in verband met afwezigheid van speelsters en blessures, is Vallei Accountants/Dames 1 eindelijk weer van start gegaan. Vrijdag 1 december hadden de dames helaas geen punten in Arnhem meegenomen tegen Agilitas D1. Daarom was het belangrijk deze zaterdag de volle punten te pakken tegen BSVO D1.

De wedstrijd begon met Joline Willaarts als spelverdeelster, Hendi de Greef en Laura Moraal op midden, Marcella de Kruif en Martine Leijenhorst als passer/lopers, Dimphany Hendriksen als diagonaal en Kim de Witte als libero. De Woudenbergse dames hadden een grillig begin. Het was duidelijk dat de wil om te winnen aanwezig was maar het spel was hierdoor soms te onrustig. Na een stevige peptalk van Harry Kenter kwam er meer rust. De dames pakten de eerste set met 25-20.

In de tweede set werd het spel prima doorgezet. Vallei Accountants/Dames 1 wist een goede servicedruk in te brengen maar BSVO was nog niet klaar en bleef terug vechten. Tegen het einde van de set kwamen Carina Den Ouden en Tessa Piersma-van den Pol er nog in om extra aanvalsdruk aan het net te leveren. De set werd binnengesleept met 25-21.

De derde set was bepalend voor de uitkomst van de wedstrijd. De originele opstelling keerde terug maar de energie leek wat op te raken. BSVO wist het Woudenbergse spel met een eigen sterke service te ontregelen. Halverwege de set kreeg Martine een adempauze en kwam Carina er in als passer/loper. De set ging gelijk op maar Woudenberg wist uiteindelijk voor te blijven en won met 26-24.

In de vierde set was er geen antwoord meer van de dames uit Otterlo. Martine keerde terug in de opstelling en Woudenberg speelde een sterke set. De servicedruk werd aangehouden en met goed verdedigingswerk konden de aanvalsters de ballen mooi afmaken. Met veel overtuiging ging de set met 25-12 naar Vallei Accountants/Dames 1.

“Uit het spel dat de dames hebben laten zien, kwam duidelijk naar voren dat wij iets goed te maken hadden.” Blikt coach Harry Kenter terug. “Afgelopen wedstrijd hebben wij onnodig punten laten liggen. Dit keer lieten we zien dat we een goede servicedruk en sterke blokkering kunnen produceren. Het was een goede wedstrijd, in cijfers gezien een mooie 8. Nu is het nog de kunst om ook dit spel tegen de top 5 te spelen.”

De eerst volgende wedstrijd is uit tegen de huidige nummer 5 in de competitie, TiVoC D1. De dames zullen spelen op 16 december om 17:00 in Tiel.