Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Zaterdag heeft Woudenberg heren 2 een nare smaak overgehouden na het competitieduel met TIVOC Heren 2.

De heren begonnen met een ervaren basisopstelling om direct aanspraak te maken op de eerste set. Met de 0-4 nederlaag in het achterhoofd tegen heren 1 van TIVOC een week eerder, begonnen de Woudenbergse mannen vol gas.

Met veel strijd en moeite wisten de heren een minieme voorsprong te behouden in de set. Na een goede serviceserie van TIVOC en wat slordigheden van Woudenbergse kant kwamen de mannen uit Tiel langszij. In een spannend einde van de set ging het gelijk op. Er was niet te zeggen wie er aanspraak mocht maken op de winst van deze set. Na een knappe aanval van TIVOC kwamen de Tielenaren op setpoint. In deze rally ging het compleet mis voor Erwout Blokhuis. In een verdedigende actie kwam Erwout verkeerd terecht en schoot zijn schouder uit de kom. Gelukkig waren er een aantal mensen met verstand van zaken in de zaal aanwezig die zich direct om Erwout  ontfermde. Gelukkig kon terplekke de schouder worden teruggezet. TIVOC H2 en omstanders hartelijk bedankt voor de snelle actie! Deze set ging verloren met 25-23.

In de 2e set maakte Christian den Ouden zijn opwachting als vervanger voor Erwout. Hij liet gelijk zien dat er een talentvolle spelverdeler achter de Ervaring van Erwout zit. Direct aan het begin van de set zette Chris een mooie serie neer met zijn gevaarlijke service. De tegenstander had niet direct een antwoord op de druk die Woudenberg gaf aan het begin van de set. De Woudenbergse heren winsten ook een kleine voorsprong te pakken. Helaas smolt deze voorsprong na een aantal fouten aan Woudenbergse kant en sterke verdediging van Tivoc als sneeuw voor de zon. Woudenberg wist even geen vuist meer te maken en TIVOC wist op haar beurt effectief te zijn in hun aanvallen. Ook deze set had geen bovenliggend team. Goede periodes werden afgewisseld met erg onnauwkeurige. TIVOC was alleen meer geslepen en wist ook de 2e set naar zich toe te trekken met 25-22.

De 3e set begon erg goed voor TIVOC. Na een goede serviceserie stonden de Tielse mannen op een voorsprong. Deze set was niet anders dan de 2 voorgaande. Goede periodes werden afgewisseld met ronduit slechte. De Woudenbergse mannen wisten halverwege de set op karakter de stand gelijk te trekken en zelfs een aantal punten uit te lopen. Na een goede wissel aan Tielse kant ging de voorsprong, door een goede serviceserie waar de Woudenbergse verdediging geen raad mee wist, over naar TIVOC. Ondanks hard werken van Woudenberg ging ook deze Set naar TIVOC met 25-22.

De 4e en laatste set was ook geen verassing. Beide ploegen streden voor de winst van de laatste set. Hierin zou blijken dat het team die de minste fouten maakte de set zou winnen. Ook deze set ging gelijk op. Maar door goed verdedigen van TIVOC en de Woudenbergse aanvallen die niet doortastend genoeg bleken ging deze set ook naar TIVOC met 25-21.

Ondanks dat Woudenberg heren 2 niet de onderliggende partij was mocht het niet zo zijn dat er punten mee naar Woudenberg mochten worden genomen.  Hierdoor bleef er een nare smaak achter na de wedstrijd in Tiel. Zaterdag 8 november zal Woudenberg heren 2 weer thuis spelen. Om 14.30 zullen de heren aantreden tegen Arvevo Heren 5. Wij hopen op jullie steun!