Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Het team Focus4u/Heren 1 uit Woudenberg heeft de eerste overwinning met het volle aantal punten behaald tegen het zwakkere Gemini in Elst.

Al snel bleek dat de passing aan de kant van Gemini ondermaats was waardoor Woudenberg snel een voorsprong nam (8-16) en deze niet meer in gevaar kwam; 16-25.

Ook in de tweede set was Woudenberg de bovenliggende partij, maar aan het einde van die set kwam Gemini iets terug. Oorzaak was de gladde vloer door de warmte waardoor op de linksvoorpositie nauwelijks meer aangevallen kon worden. Na een korte pauze werd de wedstrijd hervat en herpakte Woudenberg zich; 16-25.

De derde set kwam Vincent Schotanus in de ploeg voor Pieter Vink en werd ook weer sterk gestart. Aan het einde van de set kwam Yannick Bruggink in de ploeg voor Ivo Meijer. Deze set werd prima uitgespeeld; 15-25.

Aan het einde van de vierde set haperde de Woudenbergse machine iets. Na een time-out van coach Arnoud Holl en het inbrengen van Pieter Vink voor Wessel Terpstra kwam de pass weer beter bij het net en ook weer winst voor Woudenberg; 20-25.

“Dit soort potjes moet je met 4-0 winnen en dat hebben we gedaan” zei Arnoud Holl na afloop. “We hebben een groot deel van de wedstrijd goed gespeeld en alle spelers hebben gespeeld. Het is belangrijk om in zo’n wedstrijd de volle 5 punten mee naar huis te nemen”

Komende zaterdag komt Agilitas langs in De Camp. Aanvang 18.15 uur.