Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Afgelopen zaterdag speelde Vallei Accountants D1 tegen het eerste team van Invicta dat in 2023 nog niks verloren had. Maar daar heeft Dames 1 iets aan veranderd…

 

Op zaterdag 11 februari vertrok het eerste damesteam van Volleybalvereniging Woudenberg naar Wageningen. In De Vlinder werden zij ontvangen door Invicta D1 dat sinds de jaarwisseling ongeslagen in eigen huis de vierde plek in het klassement verdedigt.

Vastbesloten om daar verandering in te brengen, verscheen servicekanon Fleur aan de achterlijn. Na zes strakke halen, bleek de servicedruk goed voor een flinke voorsprong die de dames niet meer weg zouden geven. Het werd 18-25.

Gebrand om toch een puntje op de nieuwe nummer één te confisqueren, bestookte Invicta de Woudenbergse verdedigers met harde middenaanvallen waardoor de dames in het geel uiteindelijk genoegen moesten nemen met een 26-24 verlies in set twee.

Vallei Accountants D1 wist deze teleurstelling snel te boven te komen in set drie. De serve werd in een nette pass omgezet en ook de spelverdeler kon naast haar buiten de midden en de diagonaal bedienen. Een paar rake klappen en het stond 13-25.

In de vierde set gaf Invicta zich nog niet gewonnen. Een lange serie aan strakke services van de Wageningse ploeg verdampte een deel van de Woudenbergse voorsprong en noodzaakte tot een time-out. De opdracht van trainersduo Heiko & Jeroen was duidelijk: goed kijken en slim scoren.

Eenmaal los geworsteld uit de moeilijke rotatie kreeg de Woudenbergse ploeg weer vleugeltjes. Bij een stand van 18-24 ging de serve van Invicta het net in en klonk het laatste fluitsignaal.

De komende vier weken blijft het even stil, maar na deze welverdiende competitiepauze verwelkomt Vallei Accountants D1 haar publiek op 18 maart in de Camp. U komt toch ook aanmoedigen tegen Setash D1?