Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl
Het eerste stuk van de wedstrijd bleek voor Vallei Accountants Dames 1 het beste stuk. Door alle coronaperikelen en blessures is de selectie uitgedund naar 7 speelsters en moet er flink geïmproviseerd worden. De gemiddelde leeftijd kukelt nog verder naar beneden, maar dat lijkt geen enkel beletsel om als een soort Max Verstappen uit de startblokken te schieten. De dames uit Arnhem hebben geen flauw benul wat hen overkomt en passen alle kanten op, behalve de goede. Komt er wel een bal aan Woudenbergse kant, dan wordt die uitstekend verwerkt tot een prachtige aanval. De servicedruk is eigenlijk niet eens nodig, goed serveren is het devies en dat doen de dames uitstekend. In geen tijd staat er dan ook 25-9 op het telbord. Eigenlijk is iedereen verbaasd, zowel de thuisploeg als de uitploeg. Want dit gaat wel erg makkelijk. Dit kan zo niet doorgaan.

En dat klopt; waar AETOS duidelijk de bakens verzet met de broodnodige wissels, wordt nu Dames 1 onder druk gezet en eigenlijk komen ze daar de rest van de wedstrijd niet meer onderuit op een paar vlagen na. De onrust en onzekerheid sluipt in het spel en dan blijkt dat er in de afstemming nog veel getraind moet worden. En dat is ook helemaal niet erg. Met een nieuwe ploeg een spelsysteem inslijpen zodat je blindelings op elkaar kunt vertrouwen in zowel de aanvalsdekking als de veldverdediging, kost maanden tot een minimaal een half jaar. En we zijn net twee maanden bezig en dan moet je plotseling in een week weer alles omgooien omdat corona zich in verschillende gedaantes laat zien. Kortom met 14-25, 18-25 en 17-25 trekken de gasten de wedstrijd naar zich toe.

De Woudenbergse dames gaan gewoon door met keihard trainen en gaan op weg naar de wedstrijd van 24 oktober in Tiel tegen Tivoc. Maar wederom Corona Volente. Wij zitten niet in het OMT, spelen niet voor Mark Rutte of Hugo de Jonge, maar of we nog lang sporten is maar de vraag. Wellicht is de dalende lijn ingezet als u dit leest. Wie zal het weten?