Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Afgelopen zaterdag speelde Vallei Accountants/ Dames 1 de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Deze wedstrijd werd om 11:15 gespeeld in Hoevelaken tegen Surf Dames 1. De Woudenbergs dames gaan nog steeds voor promotie en om de huidige 2e plek te behouden en dus door te mogen gaan voor promotiewedstrijden, was een set winnen voldoende. Ondanks het tijdstip moest dit een haalbaar doel zijn, aangezien de thuiswedstrijd tegen Surf redelijk gemakkelijk met 4-0 werd gewonnen.

De wedstrijd begon met Amber en Manouk op buiten, Hendi en Laura op midden, Jorin als spelverdeler, Martine op de diagonaal en Kim als libero. Tijdens de eerste set werd al snel duidelijk dat de dames uit Hoevelaken stappen hadden gemaakt en vol inzetten op zo veel mogelijk punten om zo weg te blijven uit de degradatiezone.

Woudenberg begon matig aan de wedstrijd en kwam niet goed tot eigen spel. Een voorsprong werd weggeven en het einde van de set zat vol met lange, spannende rally’s. Helaas werd het doel van de wedstrijd niet direct behaald, want de eerste set was voor surf.

In de tweede set kwam Woudenberg nog steeds niet volledig toe aan eigen spel. Er werden veel fouten gemaakt in service en er werd slordig verdedigd, toch scoorde Woudenberg meer dan Surf en kwam Woudenberg vechtend terug van een achterstand. Dit resulteerde in winst van de set. Het doel was behaald.

In de derde set was de druk eraf en werd de opstelling veranderd. Dit leidde in het begin van de set tot mooie punten, toch werden er opnieuw veel eigen fouten gemaakt en werd er niet voldoende gescoord. De set werd verloren met 26-24.

De Woudenbergse dames waren niet van plan met verlies naar huis te gaan, dus moest de vierde set gewonnen worden. Dit werd gedaan, maar opnieuw niet erg overtuigend. De set werd gewonnen met 23-25. 2-2 dus een vijfde set moest gespeeld worden. Ook in deze laatste set werden veel fouten gemaakt en deze werd dan ook niet gewonnen. Ondanks het verlies heeft Vallei Accountants/Dames 1 een mooie 2e plek in de competitie behaald en mogen er op 6 mei wedstrijden gespeeld worden voor promotie.