Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen speelde Vallei Accountants/Dames 1 tegen de nummer 5 van de competitie, TiVoC D1. De wedstrijd begon met Mandy van der Vaart als spelverdeelster, Hendi de Greef en Laura Moraal op midden, Marcella de Kruif en Martine Leijenhorst als passer/lopers, Carina den Ouden op de diagonaal en Kim de Witte als libero.

De eerste set was stroef voor de Woudenbergse dames. Het kostte moeite om in het eigen spel te komen waarbij de druk op de tegenstander gezet werd. Tegen het einde van de set gaf Woudenberg meer servicedruk maar TiVoC won met 22-25.

In set twee werd de servicedruk aangehouden en kon het midden goed scoren door de gaten in het veld van de tegenstander op te zoeken. De set werd relatief makkelijk gewonnen door de Woudenbergse dames met 25-14.

Dit spel werd ook doorgezet in de derde set waar nog altijd geen antwoord kwam van TiVoC. Ook deze set werd gewonnen, 25-11.

De vierde set gaf weer een ander beeld. Terwijl de tegenstander zich begon te herpakken, was het voornamelijk Woudenberg die er niet in slaagde om de druk op TiVoC vast te houden. Door problemen met de service en het rallyspel kwam het initiatief bij de tegenstander te liggen en haalde zij de set binnen met 15-25.

Dit betekende een vijfde set, welke aan het begin gelijk op leek te gaan. Woudenberg had zich herpakt maar zat nog niet in de flow. Ondertussen probeerde TiVoC de bovenliggende partij te blijven. De veldwissel was in het voordeel van Woudenberg 8-6, maar uiteindelijk was het toch TiVoC die de set won met 14-16.

Coach Harry Kenter reflecteert. β€œIn deze wedstrijd was goed te zien dat ondanks de vooruitgang, wij nog altijd een team zijn dat in ontwikkeling is. Het spel was grillig waarbij we te veel verkrampten en gingen overcorrigeren. Het niveau is er wel maar het rallyspel liet nog te wensen over toen onze servicedruk afnam. Volgende week is de afsluiting van het seizoen en hopen we daar een mooie wedstrijd van te maken.”

Volgende week speelt Vallei Accountants/Dames 1 tegen de nummer 2 TweeVV D1. Dit team heeft nog een kans om kampioen te worden wanneer de nummer 1 punten laat liggen en zij met 4-0 winnen. Een interessante afsluiting in ’t Riet te Ede op 21 april om 16:45.