Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Afgelopen zaterdag speelde Vallei Accountants/Dames 1 uit Woudenberg tegen TweeVV Dames 1. De Woudenbergse dames staan op de 3de plek in het klassement.  TweeVV Dames 1 zit heb op de hielen met 5 punten achterstand. De kans op promotie komt wordt steeds groter.

De 1e set werd begonnen met Mandy van der Vaart, Manouk Heijndijk , Laura Moraal, Hendi de Greef, Martine Leijenhorst en Marcella de Kruif. Woudenberg liet in de 1e set wisselend spel zien. In verband met een blessure van de libero Kim de Witte hadden de midden-aanvallers ook achterin een verdedigende taak. De set liep aardig gelijk op tot 10-11. Aan de kant van Woudenberg werden er 2 wissels toegepast Amber en Carina kwamen in het spel. TweeVV trok aan het kortste eind en maakt de set af met 18-25.

Vallei Acountants/Dames 1 startte de 2e set met dezelfde opstelling zoals de 1e set geëindigd was. In het begin van deze set nam Woudenberg de leiding. Betere service en direct scorende aanval resulteerde in een voorsprong van 7-4. TweeVV paste 2 wissels toe en hervatte zich. Het werd een spannende set. Woudenberg groeide en TweeVV bleef tegenstand bieden. De stand liep gelijk op van: 13-13, 21-21 naar 25-25. Woudenberg hield zich staande en won uiteindelijk met 27-25.

Woudenberg was van plan deze prestatie voort te zetten. TweeVV was genoodzaakt wat aanpassingen toe te passen en bracht een andere spelverdeler in het spel. In het begin van de 3e set ging de stand gelijk op. Lange rally’s bleven de boventoon voeren maar Woudenberg wist de punten naar zich toe te trekken. In deze set heeft Woudenberg bijna de hele set voorgestaan met 1 tot 3 punten. Steeds kwam TweeVV weer dichterbij. Maar ondanks 4 wissels aan de kant van TweeVV was Woudenberg niet meer in te halen en won de 3de set met 25-22.

Woudenberg begon de 4e set gelijk goed en nam een voorsprong van 6-2. Ondanks rommelig spel aan beide kanten zag Woudenberg de kans schoon om de punten toch naar zich toe te halen. TweeVV bleef vechten en kwam nog terug naar 18-15. De 2 time-outs van TweeVV haalden Woudenberg niet meer uit hun spel. Hendi mocht de wedstrijd afsluiten met een geweldig blok op het midden: 25-18.

Valleia Acountants/Dames 1 staat nu op de 3e plek met 1 wedstrijd minder gespeeld dan de nummer 2 en heeft 2 punten achterstand. Dat betekent dat de kansen van promotie nog steeds aanwezig zijn. De volgende wedstrijd is tegen Scylla Dames 3 in Wageningen op zaterdag 1 april om 12.30 uur. Scylla Dames 3 staat op de 8e plek in het klassement.