Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Op zaterdag 1 november speelde het team Vallei Accountants/Dames 1 uit Woudenberg tegen Dames 4 van Set up ‘69 in Scherpenzeel. De bekende strijd tussen de buurdorpen Woudenberg en Scherpenzeel zorgde voor enige druk op het team. Ook de doelstelling van dit jaar, promoveren naar de eerste klasse door kampioen te worden, droeg hieraan bij. Ondanks dat het een uitwedstrijd was hadden de dames veel meegereisde supporters in Scherpenzeel.

Tessa van den Pol was helaas geblesseerd geraakt op een voorgaande training en kon hierdoor niet spelen. Jeroen van Holland was afwezig waardoor Heiko Huijerman de taak van coach volledig op zich moest nemen.

Bij de eerste set was de opstelling als volgt; Marcella de Kruif en Hendi de Greef op het midden, Carina den Ouden als diagonaal, Mandy van der Vaart als spelverdeelster, Jorin van der Lee als libero en Renske Hardeman en Ardjuna Roodschild Koning op buiten. Cindy Moesbergen en Martine Leijenhorst zaten op de bank als reserves. De eerste set had Woudenberg wat opstartproblemen. De opslag was gedurende de hele set wisselvallig, er werden veel opslagfouten gemaakt maar dit werd afgewisseld met soms goede servicereeksen waarbij meerdere punten werden binnengehaald. Ook de pass liep niet lekker waardoor de aanval niet goed opgezet kon worden. Ondanks dit chaotische spel bleef Woudenberg redelijk bij en werd door een goede servicereeks van Mandy een eindsprint gemaakt. Hierdoor werd de set toch nog gewonnen met 22-25.

In de tweede set maakte Martine Leijenhorst na een periodes van blessures haar rentree, waarbij zij in het veld kwam voor Renske Hardeman. Ze mocht gelijk als eerste opslaan en begon met een sterke reeks waardoor de eerste 5 punten direct binnen waren. De zwakke punten van de dames uit Woudenberg waren deze set niet meer terug te vinden. Halverwege de set werd Marcella nog gewisseld voor Cindy Moesbergen. Ook met dit team was de voorsprong makkelijk vol te houden. De set werd dan ook redelijk makkelijk uit gespeeld en gewonnen met 17-25.

De welbekende derde set dip van Volleybalvereniging Woudenberg stak de kop op. In de derde set stonden Marcella en Cindy op het midden en werd Renske gewisseld voor Ardjuna. Helaas werd de pass deze set opnieuw chaotisch waardoor de dames niet op niveau speelden. Coach Heiko stelde vast dat de vechtlust deze set ontbrak. Hendi werd tegen het eind van de set nog gewisseld voor Cindy om de tegenstander uit hun spel te halen. Er was een lichte achterstand opgetreden en Woudenberg kon slechts aan het eind van het spel haar felheid terug vinden maar dit mocht helaas niet meer baten. De set ging verloren met 25-23.

De vechtlust en opstelling aan het eind van de derde set werd meegenomen naar de laatste set. Met de opslag werd opnieuw een voorsprong opgebouwd, maar Set Up kwam al snel terug. Deze set liepen de punten niet ver uiteen, maar het spel van de dames uit Woudenberg kon beter. Om dit patroon te doorbreken werd Martine gewisseld voor Renske. Dit was succesvol, er kwam rust in de pass en de dames wisten weer de overhand te pakken. Door een aantal goede opslagen liep Woudenberg uit en werd de laatste set eveneens gewonnen met 17-25.

Met deze overwinning heeft Vallei Accountants/Dames 1 haar koppositie weten te behouden. De volgende wedstrijd is een thuiswedstrijd tegen Agilitas D3. Deze zal natuurlijk plaatsvinden in De Camp op 8 november. Graag zien we u terug bij deze wedstrijd om onze dames aan te komen moedigen!