Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Afgelopen zaterdag speelde Vallei Accountants/Dames 1 tegen Scylla D2. De eerste set begon met de volgende opstelling: Tessa Piersma-van den Pol als spelverdeelster, Marcella de Kruif en Carina den Ouden als passer/lopers, Hendi de Greef en Laura Moraal op midden, Martine Leijenhorst als diagonaal en Kim de Witte als libero.

Gelijk vanaf het begin werd duidelijk dat Scylla D2 een team is met snel spel en grote aanvalskracht. Coach Harry Kenter benadrukte het belang van snel bewegen in de verdediging en blokkering. Halverwege de set kwam er een dubbele wissel, Joline voor Tessa en Sophie voor Martine. Helaas liep Sophie een enkelblessure op na een mooie aanval waardoor zij weer vervangen werd door Martine. Woudenberg gaf niet op maar Scylla pakte de set met 25-20.

In de tweede set hadden de Woudenbergse dames de overhand. De servicedruk nam toe, het blok ging dicht en voor elke bal werd gestreden. Scylla wist niet onder de druk uit te komen. Vallei Accountants Dames 1 won met 17-25.

Onder het nom ‘never change a winning team’ ging Woudenberg in dezelfde opstelling door. In de derde set werd getracht om de druk hoog te houden. De twee teams bleven alles geven waardoor de stand tot de 14 gelijk op ging. Door een sterke servicebeurt waarin meerdere keren direct gescoord werd, liep Woudenberg uit naar 14-20. Scylla D2 kwam nog terug maar de voorsprong was te groot om het tij te keren. Woudenberg won met 21-25.

In de vierde set had de wedstrijd moeten eindigen. De eerste punten had Woudenberg nog de leiding maar Scylla vocht zich goed terug in de wedstrijd. Bij Vallei Accountants/Dames 1 slopen de vermoeidheid en slordigheden in het spel. De dames waren niet in staat om de wedstrijd binnen te halen. De set ging naar Scylla met 25-19.

Voor de tweede keer op rij een vijfde set. De dames bleven strijden maar Scylla had in de vierde set een gat geslagen. Uiteindelijk mocht het niet zo zijn voor Woudenberg en hield Scylla de winst in eigen huis door de set te winnen met 15-12.

Coach Harry Kenter kijkt met een trots gevoel terug op de wedstrijd. “Er werd hard gevochten met veel enthousiasme. Onze servicedruk was goed en met vlagen was er echt mooi spel. De vierde set was Scylla beter, maar een 3-1 overwinning voor Woudenberg was zeker verdiend geweest. Uiteindelijk kunnen wij tevreden terug kijken naar een mooie pot waarbij we punten bij een goede tegenstander hebben weggesnoept.”