Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Vallei Accountants/Dames 1 moet in vijf dagen drie wedstrijden spelen.

Volle winst op Agilitas D1

De eerste was afgelopen donderdag in een uitwedstrijd tegen Agilitas D1 in Arnhem. De dames waren er op gebrand nu een goede winst neer te zetten na de wat mindere wedstrijd tegen Agilitas D2.

De eerste set werd begonnen met Jorin als spelverdeler, Martine diagonaal, Laura en Hendi op het midden, Manouk en Amber op buiten en Kim als vaste libero. De stand liep gelijk op, maar Woudenberg liet zich niet van de beste kant zien. Daarom werd het in de slot van de set nog spannend en eindigde het in een 26-24 winst voor de dames uit Woudenberg.

De tweede set begon Mandy als spelverdeler. Woudenberg kwam direct op een achterstand van 6 punten. Na een tactische time out werd dit verschil weggewerkt. Ook werden Suzanne en Carina binnen de lijnen gebracht. Dit set werd overtuigend gewonnen met 25-13.

Net als de eerste twee sets begonnen de dames zwak te spelen, en zaten niet in het eigen spel. De tegenstanders waren dan ook dames die erg veel prikballen gaven en weinig spel lieten zien. Dit is totaal anders dan Woudenberg gewend is. Gelukkig zat Kim goed achter het blok om punten vanuit die hoek weg te geven. Toen Woudenberg nog 10 punten voor de boeg had waren ze klaar met het softe spel en kreeg Agilitas te zien wie ze als tegenstanders hadden. Dit resulteerde in een 25-19 winst.

In de laatste set werd deze spirit vastgehouden en kwam er geen reactie meer van de Arnhemse dames. Amber serveerde een mooie reeks van 10 punten en Marcella was sterk aan het net. Dit set werd met dezelfde overtuiging gewonnen als de vorige, namelijk 25-10.  De dames konden met trots en vijf punten rijker naar huis.

Winst op  Set Up ’69 D2

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Set Up ’69 2. De uitwedstrijd in Scherpenzeel werd met 3-2 verloren, een uitslag die totaal onnodig was. Vallei Accountants/Dames 1 was er dus op gebrand dit recht te zetten.

De teams starten de wedstrijd gelijk op. Set Up had een goed blok en hierdoor duurde het even voordat Woudenberg zijn draai kon vinden. Na een goede serviceserie van Hendi en een paar goede aanvallen liep Vallei Accountants dames 1 uit tot 20-17. Uiteindelijk wist Woudenberg de set te winnen met 25-21.

Ook in de tweede set hielden de teams elkaar in evenwicht maar de dames wisten het heft in eigen hand te nemen en met mooie aanvallen en goede serviceseries uit te lopen naar 14-9. De set werd afgesloten met een mooie doorprik bal van Jorin (25-16).

De Woudenbergers hebben vaak moeite  met de derde set en begon ook deze keer niet scherp. Weldra stonden de dames al snel op een 5-0 achterstand. Door slordig spel liepen de dames uit Scherpenzeel uit tot een 10-7 voorsprong. Mede dankzij een goede service serie van Laura kwam de stand tot 12-13. Uiteindelijk wist Woudenberg het tij te keren en achter elkaar te scoren om de set te pakken met 25-17.

De vierde set begon Woudenberg met een andere opstelling. Deze verandering was echter zo groot dat de organisatie binnen het team weg was. De gehele set liep het team achter de feiten aan en verloor Woudenberg de laatste set met 22-25. Met de 3-1 winst staan de dames op dit moment 2e met één punt achterstand op koploper SSS.