Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Maandag 23 januari kwam Vallei Accountants/Dames 1 al weer eerder in acties dan de andere teams binnen de Woudenbergse volleybalvereniging. Onder toeziend oog van Woudenbergs publiek en de sponsor werd een sterke wedstrijd gespeeld in Renswoude, tegen een van de directe concurrenten Renswouw D2.

Er werd begonnen met Jorin als spelverdeler, Amber en Manouk op de buitenpositie, Hendi en Laura op midden, Martine als diagonaal en Kim als de libero. De eerste set van de dames uit Woudenberg had een opstartmoment nodig maar kende een sterk verloop. De opdracht  van coach Heiko Huijerman was om direct de oudere tegenstander onder druk te zetten. Middels een goede servicedruk en sterke aanvalskracht op de buitenpositie werd hieraan voldaan en werd de set binnen gehaald met 20-25.

De dames van Renswouw zijn echter een team dat thuis moeilijk te verslaan is en zij lieten dit in de tweede set al zien. Onder het motto ‘never change a winning team’ poogde Woudenberg om tevens de tweede set binnen te slepen. Renswouw bleek echter alles van de grond te rapen, een wissel van de spelverdelers bij Vallei Accountants/Dames 1 kon hier geen verandering in brengen. De setwinst was voor Renswouw met 25-19.

Wetende dat puntenverlies duur is in een top 5 die zo dichtbij elkaar staat, gingen de dames weer met volle kracht er tegenaan in de derde set. Jorin keerde terug als spelverdeler en Woudenberg herpakte de aanval. Prikballen werden door de Woudenbergse verdediging goed verwerkt en de set ging naar de kant van Vallei Accountants/Dames 1 met 20-25.

In de vierde set werd duidelijk dat de dames van Renswoude taai waren en de strijd absoluut nog niet hadden opgegeven. De servicedruk werd door Renswoude opgevoerd en zelf haalden zij wederom alles van de vloer. De set viel de kant op van Renswoude, 25-18.

Het bleek een wedstrijd die beide kanten op kon gaan. In de vijfde set waren beide teams nog altijd aan elkaar gewaagd. Woudenberg wist de concentratie vast te houden maar had moeite met het verdedigingswerk van Renswoude. Richting het einde van de set leek Woudenberg met een servicereeks in de buurt te komen van een overwinning. Renswoude herpakte zichzelf echter net op tijd en besliste de wedstrijd met 17-15 in een thuisvoordeel.

Afgelopen zaterdag werd er geen wedstrijd gespeeld. De volgende wedstrijd van Vallei Accountants/Dames 1 is thuis in de Camp, op 4 februari tegen Renswouw D3 om 18:15. Komt u de dames ook aanmoedigen?