Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Maandagavond 30 oktober speelde Woudenberg Dames 1 tegen de koploper van de competitie, Renswouw D2. Net als voorgaande jaren is dit een team vol met ervaren speelsters die weinig fouten maken. Het team van Woudenberg, dat door blessures erg beperkt was in de wisselmogelijkheden, stond een zware wedstrijd te wachten.

De basisopstelling bestond uit Tessa Piersma-van den Pol als spelverdeelster, Hendi de Greef en Laura Moraal op midden, Marcella de Kruif en Carina den Ouden als passer/lopers, Kim de Witte als Libero en Martine Leijenhorst op de diagonaal. Woudenberg moest werken voor haar punten want Renswoude zat op de goede plekken met de verdediging en speelde gericht de bal terug. Het inzetten van een dubbele wissel met Joline en Dimphany bracht Renswoude niet uit haar spel en Woudenberg verloor de set met 25-20.

In de tweede set werd geprobeerd om de aanvalsdruk hoog te houden met het dubbele wisselbeleid. Ondanks dat Woudenberg soms mooi met de aanval door brak, werden er weer onnodig punten verloren met eigen servicefouten. Renswoude won opnieuw, dit keer met 25-17.

Bij aanvang van set drie veranderde de basisopstelling, waarbij Joline startte als spelverdeelster. De druk vanaf de Woudenbergse kant nam toe en Renswoude begon steken te laten vallen. De druk werd helaas niet voldoende vast gehouden. De set ging naar Renswoude met 27-25.

Ook in de laatste set was Woudenberg dicht bij de setwinst. Vermoeidheid sloeg helaas niet alleen toe bij Renswoude maar ook bij de dames van Vallei Accountants. Het vele wisselen op de diagonaal positie werd nog geprobeerd als middel om Renswoude uit haar spel te brengen. De 4-0 winst was voor Renswoude toen zij de set met 26-24 toch nog pakten.

Harry Kenter kijkt realistisch terug op de wedstrijd. “Bij deze wedstrijd was duidelijk te zien dat het basis niveau van Renswoude beter was dan het onze. Het was een team met veel ervaring, weinig fouten en slim spel. Dan zie je dat wij nog echt te kort kwamen.”

Voorlopig zal Vallei Accountants/Dames 1 niet in actie komen, in verband met afwezigheid van speelsters zal de volgende wedstrijd pas begin december plaats vinden. De dames hopen u dan ook terug te zien op de tribunes.