Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Afgelopen donderdagavond speelde het Woudenbergse Dames 1 thuis tegen Scylla Dames 3. De teams stonden op een gedeelde plek. Helaas was coach Harry Kenter afwezig, Erwin Vermeer was zo vriendelijk om de taak over te nemen.

Het team begon met Tessa Piersma-van den Pol als spelverdeelster, Hendi de Greef en Laura Moraal op midden, Carina den Ouden en Martine Leijenhorst als passer/lopers, Kim de Witte als libero en Dimphany Hendriksen als diagonaal voor de afwezige Sophie Broekema.

Woudenberg kende een sterke start. Het spel was snel en de tegenstander had moeite om door de verdediging heen te breken. Overtuigende aanvalskracht en sterke servicedruk bracht de dames van Vallei Accountants de overwinning, 25-14.

In de tweede set was er even niks terug te zien van de voorgaande set. Scylla pakte de eigen servicedruk beter op en Woudenberg werd slordig. Fouten werden afgewisseld tussen de pass, spelverdeling en aanval. Marcella kwam er in op buiten voor Carina en Joline wisselde Tessa af als spelverdeelster. Woudenberg kwam dichterbij maar verloor de set met 20-25.

De derde set was een spannende strijd, de beginopstelling werd weer gebruikt en de twee teams gingen gelijk op. De servicedruk van Woudenberg bleef aanwezig, maar de sterke buitenaanval van Scylla was moeizaam te verdedigen. Marcella en Joline kwamen wederom het veld in voor Carina en Tessa. Vallei Accountants/Dames 1 zocht naar een beter scorende aanval, maar deze kwam net te laat. De set ging naar Scylla met 24-26.

De vierde set was het moment van de waarheid. Woudenberg hield haar enthousiasme goed vast en zette een stapje bij. Het team van Scylla leek moe te worden. Ook werd de buitenaanval door de tactiek van coach Erwin beter opgevangen. De blokkering ging dicht op rechtdoor en zowel de mid- als rechtsachter verdedigers schoven verder in om de aanval op te vangen. Woudenberg pakte de set met 25-21.

In de vijfde set kregen de dames extra support. Heren 1, Heren 3 en de Heren Recreanten waren klaar met hun trainingen en moedigden de dames luidkeels aan. Hiermee sleepten de dames de overwinning binnen met 15-11!

Coach Erwin Vermeer vond het een spannende pot. β€œDe dames hebben deze wedstrijd gewonnen dankzij hun enthousiasme en vechtlust. Daarnaast waren we conditioneel sterker dan Scylla. Het verbeterpunt ligt nu nog op het constanter worden in het eigen spel.”

Zaterdag 28 oktober is de volgende wedstrijd tegen Scylla D2, om 12:30 in Wageningen.