Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Ken je die wedstrijden dat je ze om je oren krijgt en op een gegeven moment met zijn allen besluit: ’tot hier en niet verder’. Zo’n wedstrijd speelde Dames 1 afgelopen zaterdag. Hoe zij het voor elkaar boksten? Nou, zo.

 

Na een nette 3-1 winst van Gemini D3 in Elst, stond Vallei Accountants D1 op zaterdag 15 oktober in een volle Camp tegenover uitdaging nummer 4: Aetos D3. Versterkt door aanmoedigingen van kersverse moeder Kim en revaliderend teamgenoot Jennifer, beloofde het een mooi maar pittige pot te worden.  

Aetos startte met een straffe service, waardoor Woudenberg al snel tegen een 0-7 achterstand aankeek. Nadat alle muren, de netten en het plafond een keer geraakt waren, besloten de dames in het geel dat het anders moest. Gelukkig was de serveerster van Aetos niet te beroerd om te helpen: met een harde bal in het net werd de service over gedragen aan Woudenberg. Het bleek een mooi keerpunt om de afstelling weer te hervinden en zodoende de achterstand nog aardig in te lopen tot 19-25.   

Vastbesloten om in set 2 meer te domineren in het spel en harder aan te moedigen vanaf de bank, werden beide samenstellingen met wisselen aangepast. Ondanks dat de passers hun uiterste best deden om de ballen van de grond te houden, eiste Aetos met gemene prikballen van hun midden de setwinst op. Het werd 18-25.  

Tot hier en niet verder.

Na drie weken op nummer 1 in het klassement, dacht Vallei Accountants D1 dit soort achterstanden ontgroeid te zijn. Schouders eronder en gaan, want zo makkelijk zou Woudenberg haar winning streak toch niet opgeven? En inderdaad: dames 1 vocht zich terug in de wedstrijd. Mooie middenaanvallen, buitenprikballen en blocks werden uitbundig gevierd. Het bleef hard werken, maar zowel de derde (25-23) als de vierde set (25-23) eindigde in winst voor de thuisploeg. Geheel volgens de alternatieve winststrategie werd het een 5-setter die gewonnen moest worden. Woudenberg wist als eerste 15 punten te behalen en tekende daarmee voor een zwaar bevochten 3-2 overwinning.  

Op zaterdag 22 oktober om 15.00u verschijnt Vallei Accountants D1 weer fris en fruitig binnen de lijnen. Ditmaal in Tiel. U komt toch ook aanmoedigen?