Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Na een leerzaam, maar jammerlijk verloren oefenrondje tegen bekerconcurrent Aetos D1, startten de dames van Vallei Accountants D1 een ervaring rijker aan de competitie van seizoen 2022-2023. Een nieuwe warming-up onder leiding van Carina den Ouden stoomde de dames in het geel klaar voor een pittig potje volleybal tegen Scylla D1.

In de eerste set domineerde Woudenberg met een stevige servicedruk. De lange sprongservice serie van Belle Tempels maakt dat Scylla al snel met 14-0 achterstond. Set numero 1 werd dan ook overtuigend gewonnen met 25-7.

Tijdens de kantwissel, had Scylla zich duidelijk voorgenomen dat er een tandje bij moest om het de thuisspelende ploeg lastiger te maken. Er werd harder geserveerd en de Woudenbergse spelverdeelster werd tot doelwit gesteld voor de aanval. En met effect, want de tegenstander kwam gevaarlijk dichtbij. Gewaarschuwd door een time-out van coachduo Heiko Huijerman en Jeroen van Holland vocht de thuisploeg haar voorsprong weer terug op weg naar de winst van set 2 (25 – 17) en set 3 (25 – 22).

Het publiek dat in de eerste set gerekend had op een gemakkelijke overwinning, mocht in de vierde set toch nog flink billenknijpen. Een lastige rotatie en een aantal minder succesvolle aanvalspogingen, gaven de dames van Scylla voldoende adempauze om iets op Woudenberg uit te lopen. Aanvoerster Linda de Heer benadrukte in het veld nogmaals dat dat niet de bedoeling was en besloot met een gerichte middenaanval de set met een nipte winst van 27-25.

Eind goed al goed! Na een weekend rust, komt ValleiAccountants D1 op zaterdag 1 oktober weer in actie in de Camp om 16.30 uur. Kunnen zij op uw support rekenen?