Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Het verhaal van het eerste heren volleybalteam is zo langzaam aan al wel bekend. Na twee promoties achter elkaar kwam Woudenberg dit seizoen, voor het eerst in de Woudenbergse geschiedenis, uit in de 2e divisie. Daar werd verrassend de 2e plek behaald wat weer recht gaf op het spelen van promotiewedstrijden. Op 28 april werden die gespeeld; In de eerste wedstrijd werd in een zeer spannend gevecht nipt met 2-1 gewonnen van VC Sneek In de tweede wedstrijd werd, mede door een blessure van ervaren spelverdeler Rik Blokhuis, verloren van Sovoco uit Soest. Aangezien Sovoco ook won van VC Sneek werd Woudenberg 2e in de nacompetitie.

Die tweede plek geeft nu recht op promotie: “het 2e team van Lycurgus uit Groningen heeft afgezien van promotie en die plek is nu voor ons” legt trainer/coach Arnoud Holl uit: “Het lijkt wel op een spannend jongensboek wat we nu meemaken. De promotie van 2 jaar geleden naar de 3e divisie was destijds volkomen terecht. Dat we een ploeg hadden die in de 3e divisie zou kunnen meedraaien was ook te voorzien, maar in dat eerste jaar direct naar de 2e divisie promoveren en nu weer direct naar de 1e divisie is echt heel erg gaaf. Hier genieten we enorm van”.

Op de vraag of Woudenberg wel wat te zoeken heeft in die 1e divisie is coach Arnoud Holl zeer realistisch: “Dat gaan we beleven. De tegenstanders zijn in ieder geval beter dan dit jaar. Ook dit seizoen moesten we in het begin wennen aan het niveau, maar daarna hebben we redelijk snel kunnen wennen en zijn we weer doorgegroeid. De grote uitdaging zal zijn hoe om te gaan met sprongservicegeweld en de aanvallers zullen te maken krijgen met een betere blokkering. We hebben een goede maar kleine spelersgroep. Tijdens de nacompetitie is wel gebleken dat dit ons parten kan spelen. We hebben de mazzel dat middenman Koos Jol in Woudenberg is komen wonen en hij is aan het team toegevoegd, maar dan nog is de selectie smal. We zijn nog we op zoek naar een extra spelverdeler. Maar nu genieten we er enorm van en wat het leuke is dat dit gewoon met allemaal met ‘eigen’ spelers is; het team is de afgelopen seizoenen niet of nauwelijks veranderd en alle spelers, op 2 na, spelen al minimaal 10 jaar in Woudenberg”.