Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Ook de tweede thuiswedstrijd was een derby. Dit keer tegen SSS uit Barneveld. Een spannende wedstrijd waar de teruggekeerde Ties Haket tegen veel oud-teamgenoten speelde. Lees hier hoe deze wedstrijd verliep.

De tweede thuiswedstrijd stond op het programma afgelopen zaterdag en wederom was het een derby. Na de thuiswedstrijd tegen Renswouw was dit keer SSS uit Barneveld de tegenstander. Vooraf was bekend dat dit een goede ploeg moest zijn. Ties Haket speelde vorig jaar nog in Barneveld 1e divisie en veel van zijn oud teamgenoten zijn in het team gaan spelen waar Focus4U/Woudenberg afgelopen zaterdag tegen moest aantreden. Dit beloofde dus een mooie wedstrijd. 

Het coach duo Vermeer/Holl begon de wedstrijd met: Marnix de Bruin, Vincent Schotanus, Koos Jol, Thomas Moraal, Christian den Ouden, Rik Blokhuis en Ties Haket. De thuisploeg begon de eerste set gedreven. Met name serverend en blokkerend zat het goed in elkaar waar de ploeg uit Barneveld niet zo goed raad mee wist. In deze set bleek echter ook dat de bezoekers veel ervaring hadden en een aantal slimme volleyballers. Langzamerhand keerde het tij en verdween de zorgvuldig opgebouwde voorsprong. Een aantal setpunten werden niet benut en SSS deed dit wel, 28-26 verloren. 

De tweede set overrompelde de thuisploeg de gasten uit Barneveld werkelijk. Een sterke serviceserie van Rik leidde tot een 7-0 voorsprong. Deze voorsprong werd alleen maar uitgebreid waar eigenlijk het hele team aan bijdroeg. Een makkelijke overwinning met maar liefst 25-10. 

Een 1-1 stand en vanaf dat moment ontspon zich een gelijkopgaande strijd. Geen enkele ploeg leek zich gewonnen te willen geven en dit leidde tot mooie rally’s en dito punten. De derde set was SSS eigenlijk de ploeg die de overhand had, maar dankzij een hele knappe comeback van Woudenberg, mede door een goede serviceserie van Marnix, won de thuisploeg deze set toch met 26-24. 

Deze setwinst zou de ploeg van Vermeer/Holl een boost moeten geven om deze wedstrijd met 3-1 winnend af te sluiten. Dit bleek helaas niet het geval, aangezien de ploeg uit Barneveld daarvoor net te stabiel bleek. De vierde en vijfde set gingen gelijk op, maar duidelijk was wel te zien dat er vermoeidheid in de ploeg sloop. Enkele goede fases van met name Vincent en Marnix werden ook weer afgewisseld met onnodige fouten. De spelers van SSS bleken op bepaalde momenten net wat slimmer in de aanval. Hopelijk hebben de spelers van Woudenberg hier goed naar gekeken, want van bepaalde acties kan zeker geleerd worden. De wedstrijd ging helaas verloren door 25-22 en 15-12 verlies in respectievelijk set 4 en 5. 

Wederom een thuisnederlaag, dus kan je stellen dat het seizoen slecht begonnen is. Maar het positieve is wel dat het team tegen 2 sterke ploegen in deze competitie heeft laten zien dat het goed meekan en deze wedstrijd was duidelijk ook weer beter dan de vorige wedstrijd. Als die stijgende lijn wordt vastgehouden en de spelers met wat meer gogme gaan spelen komen de overwinningen vanzelf. Bijzondere is wel dat ook in deze wedstrijd Woudenberg meer punten had dan de tegenstander (111 tegen 102, maar toch de wedstrijd verloren is gegaan.