Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl
Eindelijk. Ook voor de zeer jonge Woudenbergse damesploeg is de competitie begonnen. Na een dramatisch seizoen 2019-2020 moest en kon het alleen maar anders gaan in de nieuwe coronacompetitie 2020-2021.

Met een vrijwel nieuwe selectie (slechts vier ‘oudjes’) is er wekenlang keihard getraind in de voorbereiding en afgelopen zaterdag stonden de dames dan ook, weliswaar erg zenuwachtig en met twee geblesseerden, te trappelen om te laten zien waar ze stonden.

De Tielse tegenstander is niet veel ouder en is duidelijk nog niet op elkaar ingespeeld alhoewel dat in de eerste set niet of nauwelijks te merken is. Dames 1 is, zoals eerder gezegd, erg nerveus. En dat resulteert in een onherkenbaar spel gekenmerkt door teveel fouten en zelf eigenlijk niet aan volleyballen toe komen. Als je dan ook nog eens veel ballen te makkelijk aan de tegenstander moet geven is de 21-25 verklaard.

Daarna gebeuren er een paar zaken tegelijk. De startende zes mogen blijven staan en zij gooien dat zenuwenmonster van zich af. Gevolg is dat ze laten zien waarvoor er zo hard is getraind in de voorbereiding. De pass begint te draaien, de setups komen beter aan en de aanval weet de grond te vinden aan de Tielse kant van het veld.

TIVOC raakt ook de weg kwijt, die weten op een gegeven moment niet meer waar ze moeten staan en lopen alle kanten op, behalve de goede. Komt dat door het spel van Woudenberg? Natuurlijk zeggen de Woudenbergers. Nee, dat ligt aan ons zeggen ze in Tiel. Wij vinden de eerste versie leuker.

Met 25-15, 25-13 en 25-15 wordt in cijfers heel makkelijk de eerste overwinning sinds lange tijd (ergens in de lente van 2019) binnen gesleept. Maar het spel in de vierde is het begin te slordig, meedoen met het spel van de tegenstander ligt op de loer maar op tijd wordt de knop weer omgezet.

Spectaculaire middenaanvallen worden afgewisseld met lepe ballen aan de buitenkant en na de eerste set gaat ook de service een stuk beter en daarmee zijn de eerste vier punten binnen.

Wat dit precies zegt en waar Woudenberg nu precies staat is met geen mogelijkheid te zeggen. Voor beide partijen de eerste wedstrijd. De komende weken zal blijken wat de waarde is van deze zege, al pakken ze deze natuurlijk niet meer af.

Vrijdagavond wacht WaHo in Wageningen op ons!