Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Afgelopen donderdagavond haalde Vallei Accountants/Dames 1 een eerder verplaatste wedstrijd in. De tegenstander was Gemini D4, de nummer 7 van de competitie en daarmee een directe concurrent.

De wedstrijd begon met Mandy van der Vaart als spelverdeelster, Hendi de Greef en Laura Moraal op midden, Marcella de Kruif en Martine Leijenhorst als passer/lopers, Carina den Ouden op de diagonaal en Kim de Witte als libero.

Het spel van Woudenberg was sterk in de eerste set. Er was sprake van een hoger tempo dan de tegenstander en daarmee kon de druk goed opgevoerd worden. Gemini pakte nog enkele punten richting het einde van de set maar de overwinning was overtuigend voor Woudenberg met 25-20.

In de tweede set werd doorgepakt voor Vallei Accountants/Dames 1. Gemini leek wel beter in het spel te komen maar kon nog niet ontkomen aan de druk. Wederom betekende dit een 25-20 winst voor Woudenberg.

Vanaf de derde set verliep de wedstrijd anders met de welbekende ‘derde set dip’ die de kop opstak. De druk van Woudenbergse kant nam af en Gemini werkte hard waarmee zij de ballen van de grond wisten te houden. Uiteindelijk wist Woudenberg dit niet om te gooien en ging de set verloren met 15-25.

Kostte wat het kost wou Woudenberg de vierde set winnen om eindelijk weer overtuigend 4 punten binnen te halen. De dip van de voorgaande set was echter nog niet uit het spel en voor Gemini was het een gevecht om nog kans te maken op de winst. Met deze motivatie haalde Gemini dan ook de set binnen met 17-25.

Dit betekende wéér een vijfde set voor de Woudenbergse dames. Ondertussen zijn de dames hier steeds beter in geworden en dit bleek ook in deze wedstrijd waar te zijn. De start van de set was moeizaam en met een achterstand van 8-4 bij de wissel was het nog maar de vraag of Woudenberg wel de winst ging pakken. Er werd echter hard gevochten. Op matchpoint 15-14 pakte Vallei Accountants/Dames 1 met een sterke service die afketste op de armen van de tegenstander de winst.

“Als we kijken naar de tendens van de afgelopen wedstrijden dan komt duidelijk naar voren dat we echt prima kunnen volleyballen. Momenteel hebben we nog te veel moeite om het spel constant te houden. Daarin zullen we verder moeten gaan ontwikkelen.” Aldus Coach Harry Kenter.

Voorlopig staan er geen wedstrijden op de agenda voor de dames. De eerst volgende wedstrijd wordt gespeeld op 10 maart thuis in de Camp om 18:30 tegen Renswouw D2. Komt U de dames ook aanmoedigen?