Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

De eerste uitwedstrijd van het seizoen leverden wel wat punten op, maar niet alle punten mochten mee naar Woudenberg. Het werd nog spannend, maar helaas…

Zaterdag speelden de volleybalheren van Woudenberg de eerste uitwedstrijd van het seizoen. Tegenstander was een oude bekende; Gemini uit Elst. Het personeelstekort had ook in Elst zijn gevolgen, want de kantine was onbemand. Geen koffie vooraf en geen biertje achteraf was het vooruitzicht waar de heren het mee moesten doen. 

Het coach duo Vermeer/Holl begon de wedstrijd met: Jochem Koetsier, Vincent Schotanus, Koos Jol, Niels de Roos, Christian den Ouden, Rik Blokhuis en Yannick Bruggink. Focus4U/ Woudenberg startte eigenlijk best sterk. Serverend werd goed druk op de thuisploeg gelegd, ook de servicepass was na een moeizame start onder controle. Hierdoor konden de aanvallers vrijuit aanvallen en dat resulteerde in een relatief makkelijke setwinst: 25-22. Dit was de eerste keer dat de ploeg op voorsprong kwam na de eerste set, een ongekende luxe! Ook de tweede set begon niet onaardig, eigenlijk leek er geen vuiltje aan de lucht. De ploegen gingen weliswaar gelijk op, maar duidelijk was wel dat Woudenberg de betere selectie had. Echter dit is geen garantie voor succes, want het team uit Elst is zeker wel een taaie ploeg te noemen. De spelverdeler haalde een aardig niveau en twee aanvallers maakte het de volleybalheren uit Woudenberg behoorlijk lastig. Dit resulteerde in een 25-21 nederlaag. 

1-1, weer opnieuw beginnen. Dat laatste gebeurde jammer genoeg niet. Gemini was ineens duidelijk de bovenliggende partij. Marnix kwam in de ploeg voor Jochem en Thomas voor Niels op het midden en Ties voor Yannick als libero. De achterstand liep op tot 24-18, kansloze missie zou je denken. Toen gebeurde toch een klein wonder. Rik startte een goede serviceserie en ineens stond het blok goed, werd er ook verdedigd en wisten de aanvallers weer wat scoren was. Na de serviceserie van Rik stond het 24-24. Dit gaf Gemini uiteraard een tik en Woudenberg weer moraal. Na nog enkele side-outs werd de set met 29-27 gewonnen. Een gestolen overwinning in deze set, maar niet minder mooi. 

2-1 voorsprong, een thuisploeg die een behoorlijke tik heeft gehad. Ideale ingrediënten om de eerste overwinning van het seizoen binnen te halen. De start van de 4e set was ook overrompelend. Al snel was er een voorsprong van 7 punten en wederom geen vuiltje aan de lucht. Wat toen gebeurde is niet te beschrijven. Veel onnodige individuele fouten, alsof alle energie uit de spelers was getrokken. De pass kwam niet meer aan en Rik deed wat hij kan om de aanvallers goed te bedienen, maar die wisten niet meer te scoren. Uiteindelijk ging de set met 26-24 verloren, een enorm gevoelige tik voor de ploeg van Vermeer/Holl. 

In de vijfde set dreunde dit nog na en was er eigenlijk geen moment zicht op de overwinning. Halverwege de set leidde Woudenberg nog wel met 1 punt, maar het niveau was belabberd. Met 15-12 ging deze set en daarmee voor de derde keer op rij een nederlaag met 3-2. 

Woudenberg moet de wonden likken en eens goed analyseren waar het aan ontbreekt. Het leek wel alsof het vooruitzicht van de overwinning bij enkele spelers de moed in de schoenen liet zakken. Uit het niets was de beleving en het niveau weg. Het goede nieuws blijft dat op de ranglijst alles nog relatief dichtbij elkaar staat, maar dan moeten de volleybalheren wel eens gaan winnen. Aan de andere kant lijkt het erop dat de eerste drie wedstrijden ook wel sterke tegenstander waren, maar met de ambitie die het team heeft moet je daar toch minimaal 2 keer van winnen. Hard werken is het enige wat de spelers kunnen doen om het tij te keren en dat begint op de trainingen.