Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Gedragscodes Sport

Door verschillende sportbonden, het NOC*NSF, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport & experts zijn er vanuit het programma Sport & Integriteit gedragscodes opgesteld. Het doel: sport veilig, eerlijk, integer, gezond en vooral leuk te houden. Voor iedereen. Dus ook voor jou als bestuurder, scheidsrechter, trainers/coach, sporter en topsporter. Via deze link vind je de Gedragscodes Sport voor verschillende doelgroepen. 

Deze gedragscodes zijn er ook voor bedoeld om seksuele intimidatie/ongewenste intimiteiten te voorkomen of hier snel actie op te kunnen ondernemen. Seksuele intimidatie kan voorkomen tussen volwassen sporters, maar ook tussen volwassenen en kinderen, bijvoorbeeld een coach die bij het geven van aanwijzingen aan een speler of speelster onnodig lichamelijk contact maakt, een bestuurder die dreigt een speler uit de selectie te gooien als deze niet ingaat op diens seksuele toenadering of een trainer die seksueel getinte berichtjes stuurt naar een speler of speelster. De taboesfeer met betrekking tot dit onderwerp wordt beetje bij beetje doorbroken, maar nog steeds is seksuele intimidatie in de sport niet altijd overal bespreekbaar. 

Wil jij melding doen van ongewenste intimiteiten binnen onze vereniging? Dat kan via onze vertrouwenspersonen Job en Sjoukje, te bereiken via deze pagina