Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Nadat de mini’s vorige week donderdag hun eerste ‘binnentraining’ al hadden, vonden er gisteravond ook voor de jeugd en senioren weer trainingen plaats in De Camp. Wat hebben we het gemist!

Er gelden wel nog een aantal regels en beperkingen voor binnensport; we vragen je deze nog eens goed door te lezen, je eraan te houden en je team- of verenigingsgenoten erop aan te spreken wanneer zij dit niet doen. We willen natuurlijk met z’n allen voorkomen dat de boel binnenkort weer op slot moet! 

Algemeen

 1. Er mogen maximaal 30 personen per ruimte aanwezig zijn (uitgezonderd de leeftijd t/m 17 jaar), exclusief personeel.
 2. Kleedkamers, douches en kantines blijven gesloten. Toilet mag wel opengesteld worden.
 3. Buiten het sporten om geldt de 1,5 meter afstandsregel voor een ieder ouder dan 18 jaar.
 4. Reserveren/registratie en een gezondheidscheck zijn verplicht.
 5. Iedereen van 13 jaar of ouder draagt binnen een mondkapje. Deze mag gedurende het sporten af.

Tot en met 17 jaar

 1. Er mag in groepsverband gewoon getraind worden, zonder de 1,5 meter afstandsregel.
 2. Er mogen wedstrijden gespeeld worden, maar alleen met teams van de eigen vereniging.
 3. Er geldt dispensatie voor jeugdspelers van 18 jaar en ouder als zij in de A-jeugd spelen.*

*Gemeentes kunnen hiervoor afwijkende en strengere richtlijnen hanteren. De richtlijn van de gemeente weegt zwaarder dan de geschreven regels vanuit de Nevobo. 

18 jaar en ouder

 1. Sporten mag binnen in groepsverband met maximaal twee personen op 1,5 meter. Er mag met meerdere groepen van twee worden gesport.
 2. Een 1 tegen 2 of 2 tegen 2 trainingsvorm of potje is toegestaan mits de volgende regels worden aangehouden. Er mag gesport worden in groepjes van maximaal 2 personen per veldhelft, exclusief de trainer. Dit houdt in dat er op dat moment 4 volwassenen (18+ jaar) tegelijk mogen trainen op het veld. Echter mag er niet gemengd worden en de groepjes blijven gedurende de trainingsvorm/ het potje op hun eigen helft. Dit staat niet in het landelijk protocol verantwoord sporten vermeld, maar is tussen de bonden en NOC*NSF kortgesloten.
 3. Zij houden continu 1,5 meter afstand tot elkaar, tijdens en buiten het sporten om.

Wil je nog meer lezen over de regels of de protocollen Indoor Volleybal of die van het NOC*NSF lezen? Dat kan hier

LET OP! 
Aanvullend hebben wij even contact opgenomen met de Nevobo, omdat er wat onduidelijkheid bestond over ‘gemengde teams’ met zowel 18-plussers als 18-minners. De stelregel die de Nevobo hiervoor hanteert, is dat (ongeacht de daadwerkelijke leeftijd) jeugdleden IN JEUGDTEAMS de regels onder het kopje ‘tot en met 17 jaar’ mogen hanteren. Jeugdleden IN SENIORENTEAMS zijn verplicht zich aan de regels onder het kopje ’18 jaar en ouder’ te houden.