Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Afgelopen zaterdag begon Sport- en Dierenshop Woudenberg/Heren 3 om klokslag 17.00 uur in Huissen aan de wedstrijd tegen Setash 2. Het grootste deel van dit (jonge) team was nog bekend van twee seizoenen geleden in de 3e klasse. Zonder de nog herstellende Rien Wolfswinkel bestond de startopstelling uit Kees Lokhorst als spelverdeler, Jorrit Steenbeek als diagonaal, Arno van der Lee en Wim van Prooijen als middenaanvallers en Alex van der Knaap en Ralph Mulder als passer/lopers.

In de eerste set bleek al dat met het stabiele eigen spel en de relatief hoge foutenlast van de tegenstander, een winstpartij voor Woudenberg zeker mogelijk zou moeten zijn. Bij een stand van 14-24 begon de machine echter te haperen en was een serviceserie van de spelverdeler van Setash niet onder controle te krijgen. Na veel pijn en nog meer moeite was het Alex van der Knaap uiteindelijk die via de blokkering alsnog de 22-25 op het bord bracht.

In de tweede set werd orde op zaken gesteld. In de loop van deze set kwam Jordy Hazeleger in het veld voor Jorrit Steenbeek en Paul Bremmer voor Ralph Mulder. De setstand van 8-25 sprak voor zich.

Tijdens de derde set kwam  Jorrit weer voor Jordy en Ralph voor Paul. In de vierde set werd gestart met Paul en Jorrit; Ralph kwam al vrij snel voor Paul in het veld en Jordy speelde de laatste punten voor Jorrit omdat die knieproblemen kreeg. De goede lijn werd in beide sets vastgehouden, mede met dank aan een goede pass, setups op maat en een blokkering die vaak goed stond.

Uit een aantal langere rally’s bleek dat de tegenstanders zich niet zomaar gewonnen gaven, maar het krachtsverschil was er per saldo toch duidelijk. Met 16-25 en 19-25 nam Heren 3 daarom 5 punten mee naar Woudenberg en staat het team nu na 6 wedstrijden op een 6e plek en dus in het ‘linkerrijtje’.

Of dat zo blijft? Dat hangt mede af van de hoeveelheid supporters die a.s. donderdag komen aanmoedigen bij de pittige wedstrijd tegen de nummer 2, Volvera HS2!