Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Afgelopen donderdag ontving Sport- en Dierenshop Woudenberg/Heren 3 in de 5e wedstrijd van het seizoen Pegasus 8 uit Nijmegen. Rien Wolfswinkel (door ziekte), Paul Bremmer en Alex van der Knaap ontbraken. Omdat daarnaast Kees Lokhorst de voorgaande weken geblesseerd was geweest, waren Bertil van de Vliert en Geert Ruitenbeek (JA1) aan de selectie toegevoegd.

De vorige wedstrijd in Ede tegen TweeVV leverde de eerste overwinning van het seizoen op. De vraag was of Heren 3 met alle wijzigingen in staat zou zijn om deze goede lijn door te trekken tegen de veel hoger geklasseerde tegenstander . De startopstelling van de wedstrijd was Kees Lokhorst als spelverdeler, Jordi Hazeleger als diagonaal, Arno van der Lee en Wim van Prooijen op midden en Ralph Mulder en Bertil van de Vliert als passer/lopers.

In het begin van de eerste set was het nog even zoeken naar het ritme binnen het Woudenbergse team, maar vervolgens ontstond er een gelijk opgaande set waarin Heren 3 (met aan het eind van de set Jorrit Steenbeek voor Jordy Hazeleger) net aan het langste eind trok: 25-22.

De tweede set leek mede door een lange serviceserie van Arno van der Lee met relatief gemak door Woudenberg binnengehaald te gaan worden, maar via 17-10 werd het alsnog 22-22. Drie middenaanvallen op rij waren vervolgens alsnog genoeg om ook deze set met 25-22 binnen te halen.

In de derde set verving Geert Ruitenbeek Kees Lokhorst als spelverdeler en kwam Jordy Hazeleger weer in het veld voor Jorrit Steenbeek. Na een licht gebrek aan scherpte aan het begin van de set werd er met inzet gestreden voor de punten, maar bleef Woudenberg toch net te veel achter de feiten aanlopen. Een 20-23 achterstand werd nog teruggebracht tot 22-23, maar de set ging alsnog verloren met 22-25.

Kees Lokhorst ging in de vierde set het spel weer verdelen en het team was vastbesloten deze set wel binnen te slepen. Er werd gegaan voor elke bal en er werd goed samengewerkt om de druk steeds weer bij Pegasus neer te leggen. Vanaf 10-10 leidde dat er toe dat Woudenberg steeds verder wegliep van de tegenstander. Bij 24-17 kwam Geert Ruitenbeek in het veld voor Arno van der Lee om serverend het laatste punt te maken. Helaas sputterde Pegasus nog even tegen, maar na de directe terugwissel sloeg uiteindelijk Wim van Prooijen dwars door het blok alsnog de beslissende 25-18 binnen.