Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Afgelopen zaterdag speelde Vallei Accountants/Dames 1 team uit tegen Volvera D1 in Arnhem. De teams stonden samen op een gedeelde 4e plek. De wedstrijd startte met de volgende opstelling: Tessa Piersma-van den Pol als spelverdeelster, Laura Moraal en Jennifer Wilbrink op midden, Sophie Broekema als diagonaal, Carina den Ouden en Martine Leijenhorst als passer/lopers.

In de eerste set was er een langzame start. Ondanks dat er vooraf werd gewaarschuwd voor de ervaren speelsters van Volvera, was Woudenberg niet scherp aan het begin. Om met wat eigen routine terug te slaan werd Marcella er in gezet voor Martine. Dit gaf helaas geen verschil waardoor de set verloren werd met 25-14.

De tweede set werd anders gestart. Marcella bleef staan op buiten en Martine kwam er in op de diagonaal positie. Bij de verdediging werd de pass opgepakt en zodoende kon de spelverdeling haar aanvallers benutten. Met een sterke serviceserie werd een voorsprong opgebouwd. Om de aanvalsdruk hoog te houden werd gekozen voor een dubbele wissel. Joline Willaarts kwam er in voor Tessa en Sophie voor Martine. Volvera bleef hard werken om alles van de grond af te houden en sloop steeds weer dichterbij. Bij een spannend slot werd nogmaals de dubbele diagonaal/spelverdeler wissel toegepast. Woudenberg was echter niet in staat om het af te maken en verloor de set met 31-29.

In de derde set moest gestreden worden om nog kans te maken op de winst. Joline en Sophie kwamen terug in het spel. Volvera bleef echter constant waardoor Woudenberg tegen de eigen fouten aan liep. Op het midden kon Hendi de Greef nog bijdragen aan de Woudenbergse aanvalskracht maar er waren al te veel fouten gemaakt. De set ging naar Arnhem met 25-18. De vierde set was een herhaling van de derde set en ging roemloos verloren met 25-19.

“We stonden tegenover een tegenstander die technisch beter speelden dan dat wij deden.”  Blikt coach Harry Kenter terug. “Hierdoor hadden wij veel pogingen nodig om tot scoren te komen. Helaas was er niemand die haar top echt bereikte. Het geloof in een ommekeer verdween steeds meer doordat we vast bleven lopen op het goede verdedigingswerk van Volvera en dit ons te veel kracht kostte. Een positief lichtpuntje om te zien was dat Jennifer ondanks alles een goed debuut maakte in de basis.”

De volgende wedstrijd wordt thuis gespeeld op donderdag 19 oktober tegen Scylla D3. Komt U de dames ook om 21:00 aanmoedigen in sporthal De Camp?