Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

De volleyballers Focus4u/Heren 1 uit Woudenberg hebben afgelopen zaterdag hard moeten vechten voor hun 3e overwinning. In sporthal de Camp was Woudenberg met 3-1 te sterk voor Pegasus uit Nijmegen.

Doordat Ruben van Holland de hele week niet getraind had door werk en ziekte startte Woudenberg met Rik Blokhuis als spelverdeler, Pieter Vink en Jan Pieter Kooy waren passer-lopers. Wessel Terpstra speelde diagonaal, Vincent Schotanus en Thomas Moraal speelden op het midden en Ties Haket was libero.

In het begin had Woudenberg veel moeite om de sterke blokkering van Pegasus te verschalken. Vooral Pieter Vink en Wessel Terpstra werden een aantal keren hard afgeblokt. “maar dat is dan wel de kracht van deze spelers dat zij dan andere oplossingen gaan zoeken, waardoor de blokkering er niet meer aan te pas kwam” aldus coach Arnoud Holl. Hierdoor kon Woudenberg een kleine voorsprong opbouwen en hield dit vast tot het einde van de set: 25-23.

In de tweede set bouwde Pegasus een kleine voorsprong op en gaf die niet meer uit handen: 21-25.

In de derde set begon Woudenberg moeizaam en keek al snel tegen een kleine achterstand aan 3-7. Na een time out werd via sterke opslagseries van Jan Pieter Kooy en Wessel Terpstra de achterstand ingelopen en geholpen door fouten van Pegasus werd de derde set met 25-20 gewonnen.

In de vierde set liep Woudenberg al snel uit via 7-5 naar 15-10. Daarna had Woudenberg moeite om vanuit de side-out tot scoren te komen en Pegasus kwam steeds dichterbij. Twee time-outs resulteerde helaas niet tot het gewenste effect en Pegasus kwam zelfs op voorsprong. In een zeer spannende eindfase trok Woudenberg deze set alsnog naar zich toe: 28-26.

“We hebben diep moeten gaan om de overwinning in de Camp te houden” sprak coach Arnoud Holl na afloop: “Je merkt dat we tegen veel betere tegenstanders spelen dan vorig jaar en dat is dan ook de uitdaging. Ik denk ook dat we optimaal gebruik hebben gemaakt van ons thuisvoordeel. De keerzijde is wel dat we nu geflatteerd in de top 3 staan. Ik heb de jongens verteld dat we eerst maar eens tegen alle ploegen gespeeld moeten hebben om te kijken waar we nu staan. Dat is rond de kerst. We gaan het gewoon van wedstrijd naar wedstrijd bekijken.”

Komende week speelt Woudenberg tegen het 2e team van eredivisionist Orion in Doetinchem.