Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Zelfs vanuit een vakantiehuisje in Zeeland wordt de corona persconferentie even bekeken, met de hoop op goed nieuws voor ons als volleyballers. En dat kwam er! We hebben de samenvatting even voor jullie opgesnord op de website van de Rijksoverheid.

Sporten
Volwassenen mogen weer sporten in groepen van maximaal 50 personen zonder 1,5 meter afstand te houden als dat nodig is voor het sporten (volleybal werd specifiek aangehaald in de persconferentie). Jongeren en kinderen hoefden eerder al geen 1,5 meter afstand meer te houden tijdens het sporten. 

Jeugdwedstrijden in competitieverband voor personen tot en met 17 jaar zijn weer toegestaan. Nog wel zonder toeschouwers. Personen vanaf 18 jaar mogen nog geen competitie spelen, maar onderlinge wedstrijden tussen sporters van dezelfde club zijn wel toegestaan. Publiek bij amateurwedstrijden is nog niet toegestaan. Kleedkamers, douches en sauna’s gaan ook open. En ook de sportkantines mogen open. Reserveren en een gezondheidscheck blijft verplicht. Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten.

Deze maatregelen gelden vanaf zaterdag 5 juni. Nog een weekje in beperkte groepjes trainen dus (de regels vind je hier), daarna mogen we weer een stuk meer!